Zelfregulering van ons eigen energieverbruik is de sleutel tot veerkracht, vitaliteit en prestaties.

We worden elke dag wakker met een bepaalde hoeveelheid energie die we kunnen besteden.

Om gezond en veerkrachtig te blijven is het belangrijk dat we slim omgaan met ons energieverbruik, maar veel mensen gebruiken dagelijks meer energie dan ze hebben en ze geven zich vaak onvoldoende de tijd om te herstellen. Als je constant meer energie gebruikt, zonder de balans van voldoende rust en herstel, dan kan dat leiden tot verminderde veerkracht. Dit leidt weer tot meer stress, een onrustig gevoel in je hoofd, niet goed kunnen slapen. En dit alles kan weer leiden tot gezondheidsklachten, zoals een drukkend gevoel in je hoofd, gespannen spieren of minder weerstand tegen griep of verkoudheid. 

Veel mensen geven dan ook aan dat ze continu het gevoel hebben teveel te moeten doen in te weinig tijd, dat ze sneller geïrriteerd zijn of dat ze zich onrustig voelen in hun hoofd of zichzelf uit de slaap houden. Het wordt dan moeilijker om helder te kunnen denken en het belemmert je om effectieve beslissingen te kunnen nemen.

Je kunt leren om je vermogen tot veerkracht te vergroten en beter vast te houden

Hoe groter je voorraad aan veerkracht is, hoe eenvoudiger het is om evenwichtig te zijn, je emoties in balans te brengen en situaties helder waar te nemen. In feite kun je zeggen dat hoe intelligenter je omgaat met je energieverbruik en hoe meer je ervoor zorgt dat je je ‘eigen batterij’ weer oplaadt, des te meer energie je tot je beschikking hebt en des te veerkrachtiger je bent. Je kunt jezelf dan beter reguleren en je bent meer in staat om je emotionele reacties te managen. 

Qumo maakt mensen bewust van het mechanisme achter stress en hierdoor leren ze de momenten te herkennen waarop stress hun handelen beïnvloedt.

De specifieke trainingsactiviteiten richten zich op

  • het vergroten van vitaliteit
  • het versterken van persoonlijke groei
  • het verhogen van veerkracht en effectiviteit
  • het vergroten van het vermogen tot zelfregulering

Zelfregulering van ons eigen energieverbruik is de sleutel tot veerkracht, vitaliteit en prestaties.

Wilt u meer weten?

Neem gerust contact op! 

Scroll to Top