Nieuw Licht op Gewicht ​

HeartMath coaching rond eetproblematiek

Wil je afslanken en lekker in je nieuwe vel zitten?

Gelukkig hoeft gewichtsverlies niet stressvol te zijn, want nu is er een nieuwe, succesvolle en wetenschappelijk onderbouwde aanpak; Het HeartMath® Stress en Gewicht Management Programma.

Dit programma is ontwikkeld om je te leren hoe je emotionele eetpatronen kunt doorbreken en nieuw, meer gebalanceerd eetgedrag kunt ontwikkelen. Het is wellicht het enige programma over afvallen dat niet focust op wat je eet, maar vooral op wat je denkt en hoe je je voelt.

Eten en emoties, zoals je blij voelen, of geïrriteerd of gespannen, zijn sterk met elkaar verbonden. Voor een effectieve dieetaanpak is het daarom belangrijk om te zorgen voor een balans tussen ons hart, ons verstand en onze emoties. Dit doen we door methodes en technieken te gebruiken die een positief effect hebben op je fysiologie, zoals hartcoherentie.

Je eetpatroon beter managen met behulp van eenvoudige oefeningen.

Als je je hartritme positief weet aan te sturen, kun je stress en emoties beter in de hand houden en daarmee ook je eetpatroon beter managen.

Met behulp van eenvoudige en effectieve oefeningen van ademhaling en concentratie leer je zelf grip te krijgen op je fysiologie, je emoties en je gewicht, zodat eten weer een natuurlijke plaats krijgt in je dagelijkse leven.

Inhoud

In 7 coachingsessies leer je:

  • Te herkennen wat jou ertoe aanzet om te gaan eten
  • Meer effectieve gedragsveranderingen door te voeren
  • Stressgevoelens te managen en je rustiger te voelen
  • Hoe je je innerlijke coherentie op kunt bouwen
  • Eenvoudige en praktische technieken om positieve emoties te activeren
  • De nieuw verkregen inzichten in je eigen dagelijkse praktijk toe te passen

Tijdens de sessies wordt er geoefend met behulp van biofeedback op het hartritme. Aangesloten op de PC zie je direct wat het effect is van de oefeningen.


Wilt u meer weten?

Neem gerust contact op! 

Scroll to Top