De HeartMath Methode: optimaal presteren met hartcoherentie

HeartMath is een effectieve manier om optimaal te presteren en in balans te komen. Het is een wetenschappelijk bewezen methode die werkt aan het vergroten van je veerkracht en het reduceren van stress door het vergroten van je hartcoherentie.

Het programma biedt eenvoudige, praktische en overal toepasbare technieken en vaardigheden om je meer van je gedachten en emoties bewust te zijn, ze te managen en te sturen. Het is een manier om je zowel fysiek, als mentaal en emotioneel in balans te brengen. 

Wetenschappelijk onderbouwd, meetbaar en zichtbaar

De techniek is gebaseerd op jarenlang wetenschappelijk onderzoek door het HeartMath® Instituut in Californië in samenwerking met neurologen en cardiologen van verschillende universiteiten. Dit heeft geresulteerd in technologie die de fysiologische factoren van stress meetbaar maakt.

Door het toepassen van deze technieken in je dagelijkse leven kun zowel je veerkracht als je prestatievermogen sterk verbeteren. Dit wordt zichtbaar gemaakt met behulp interactieve biofeedback apparatuur, dat contact maakt met lichaamssignalen. Aangesloten op deze apparatuur zie je direct wat er in je lijf gebeurt. De meetbaarheid en visuele inzichtelijkheid onderscheidt deze methode duidelijk van andere methodes.

Resultaten

De resultaten mogen er zijn!
Sinds 1991 heeft het HeartMath® Instituut in Californië een grote hoeveelheid wetenschappelijk bewijs geleverd dat de methodiek werkt. De gepubliceerde research laat o.a. de volgende effecten zien:

  • Optimalisatie van het prestatieniveau
  • Toename van het vermogen om onder druk kalm, alert en effectief te zijn
  • Verbetering van je emotionele evenwicht
  • Afname van stress en werkdruk
  • Toename van doelgerichtheid
  • Verbetering van leerprestaties
  • Verbetering van balans in werk- en privéleven
  • Meer helderheid in je denken

Concrete aanpak

Het HeartMath programma is toegespitst op de eisen van deze tijd. Het is eenvoudig te leren, kent een zeer concrete aanpak, toepassing kost weinig tijd en het laat snel resultaat zien.
Daarnaast is het meetbaar, visueel inzichtelijk en wetenschappelijk bewezen effectief.

Qumo Trainingen biedt al sinds 2007 met veel plezier HeartMath training en coaching aan, zowel voor medewerkers in bedrijven en organisaties als voor mensen privé.

Wilt u meer weten?

Neem gerust contact op! 

Scroll to Top