HeartMath® Coaching voor slaapproblematiek

Het Uitgeslapen werkt beter! Programma

Voor wie?

Als je ervaart dat je slecht slaapt, niet goed in slaap kunt komen of niet goed door kunt slapen en hiervan problemen ondervindt dan is het HeartMath® Uitgeslapen werkt beter! programma geschikt voor je.

Opbouw van de coaching

Het programma bestaat uit 7 sessies van een uur tot anderhalf uur, verspreid over ongeveer 4 tot 5 maanden.

Naast vaste onderdelen die betrekking hebben op je slaappatroon en de globale invulling van je dag, staat in elke sessie een ander onderwerp centraal. Op deze manier krijg je informatie over allerlei aspecten die met slaap te maken hebben. Je leert over voorwaarden die belangrijk zijn om in slaap te vallen en over de invloed die gedachten en emoties hebben op je gevoel van rust en veiligheid en welke invloed ze hebben op je lichaam. Ook komen de effecten van stress op je slaap en je eigen bioritme aan bod.

Natuurlijke ritmes

In het programma staan natuurlijke ritmes centraal. Wanneer presteer jij het best en wanneer heb je behoefte aan rust en herstel?

Door gebruik te maken van hartcoherentie leer je invloed uit te oefenen op het ritme van je hart. Op deze manier ben je in staat gedurende de dag rust en balans in je lichaam aan te brengen waardoor je stressniveau aan het eind van de dag vermindert. Het effect hiervan wordt tijdens de coaching zichtbaar gemaakt door gebruik te maken van HeartMath biofeedback apparatuur.

Optioneel

  • Voorafgaand aan het programma kun je een vragenlijst invullen die inzicht geeft in de dagelijkse stemming, houding tegenover stress, slaap en ervaren van gezondheid. Na afloop van het traject kan dezelfde vragenlijst nog eens worden ingevuld om het resultaat van de interventie te meten.

Een productieve dag begint bij een goede nacht

Deelnemers aan het Uitgeslapen werkt beter! programma ervaren dat zij beter slapen, zich fitter voelen en minder piekeren. Bovendien geven ze aan dat ze, na het volgen van de coaching, minder last hebben van wakker liggen en kunnen ze de gevolgen van een “mindere nacht” beter opvangen.

Wilt u meer weten?

Neem gerust contact op! 

Scroll to Top